Nové knihy 19. 4. 2024

18.04.2024 13:51
Altman, Fritz Dietrich: Moji zakrslí ušáci
Moji zakrslí ušáci
Jak si vybrat zakrslého králíka, jak připravit vhodný domov pro jeho aktivní život, jak jej správně a zdravě krmit a pečovat o něj? V této knize se dozvíte vše o správném chovu malých chlupáčů. Uvidíte, co všechno můžete králíka naučit a jak se u toho budete společně bavit. Najdete zde i informace o nemocech, první pomoci i odchovu mláďat.
 
 
Kraus, Marie: Podoby architektury
Podoby architektury
Všimli jste si někdy staveb, kolem kterých denně chodíte? Že ne? Tak se jednou pořádně podívejte. Některé jsou letité a jiné byly postaveny teprve nedávno. Každá je jiná, každá má své charakteristické znaky. Ten, kdo trošku architektuře rozumí, umí podle těchto znaků rozpoznat stáří budovy i stavební sloh, který reprezentuje. Umí nakouknout do dějin. Chtěli byste se také naučit číst v domech a stavbách? Pak vítejte na stránkách této knihy. Knihy plné nejvýznamnějších historických budov z celého světa. A právě na nich, pochopíte, jak šel čas s architekturou a o čem ta architektura vlastně je.
 
 
Harrison, Lisi: Smečka
Smečka
Na partu nejlepších kamarádek čekají ve škole pro dívky se zvláštními zvířecími schopnostmi první lásky i nová přátelství. Kouzelný dům není jen tak obyčejná dívčí škola. Dívky, které tuto internátní školu navštěvují, mají ve svém nitru divoké zvířecí světlo. Sadie je tu nová a jediné, co si přeje, je zapadnout mezi ostatní a vyhnout se průšvihům. Když vyjde najevo, že se v ní ukrývá to nejdivočejší zvířecí světlo ze všech, dostane pozvání přidat se do party dívek, které si říkají Smečka. V jejím čele stojí Lindsey, královna školní džungle.
 
 
Luff, Nathan: Stádo exotů
Stádo exotů - Kniha 2: Zuřící býk
Stádo exotů, krotký, mírný a měkoučký gang, je zpět! Bárny a jeho kamarádi sice zahnali mazanou Lišku, ale musí teď řešit jiný problém. Býk Biftek (který má fakt velké problémy s chováním) je na svobodě. Podaří se Bárnymu a jeho partě dostat ho zpět do ohrady a stát se hrdiny? Nebo to vypadá na další velkou bejkárnu?
 
 
Krejza, Bohumil: Ali dívka ze studny
Ali a dívka ze studny
Ali si připadá jako ta největší smolařka. Skončily prázdniny a hned první školní den si z ní její vysněný kluk ztropí žerty a na paty se jí přilepí otravný Mareček z prvního stupně. Aby toho nebylo málo, slyší cizí dívku volat o pomoc a černého kocoura mluvit. V té chvíli ještě netuší, jaké neuvěřitelné dobrodružství ji čeká. Chcete se dozvědět, k čemu slouží želédveře, jak vyzrát
nad démony času, kdo může za zmizení oné záhadné dívky nebo jestli se Ali dočká své vysněné lásky? Pusťte se do čtení této zábavné knihy, kterou zhltnete stejně rychle jako Mareček čokoládovou tyčinku.
 
Gemeinhart, Dan: Utajené přátelství
Utajené přátelství
Srdečný a napínavý příběh o cestě z osamělosti k velkému přátelství. Pod rouškou temné noci dorazí do malého městečka Slaughterville dodávka. Vystoupí z ní sedm záhadných dětí a zmizí ve dveřích opuštěného domu na konci slepé ulice. Jejich příchod ale nezůstane utajen – z okna svého pokoje je pozoruje nesmělý a osamělý chlapec Ravani. O svých nových sousedech se musí dozvědět víc! Co jsou zač? Co skrývají? A hlavně: kde mají rodiče?
 
 
Cody, Matthew: Cat Ninja
Cat Ninja
Padouši, třeste se! Cat Ninja není jen hloupý internetový mem. Je to ďábelský protivník i tajný mistr koč-fu a škrábání koberců! Už od kotěte jej vychovával stará, laskavá ninja-mistryně. Nyní se sice tváří jako rozmazlený domácí kocour jedenáctiletého chlapce, ale když jde do tuhého, nasadí si masku a vyrazí do akce jako správný Cat Ninja – tajný ochránce Metro City. Udržet svou identitu v utajení a zároveň mařit ďábelské plány slizkých zločinců, rozzuřených robotů a jistého zločinného hlodavce však není žádná brnkačka.

 

Donovici, Alex: Hopsalka a opuštěný les
Hopsalka: Opuštěný les
 
 
Hunter, Erin: Kočičí válečníci: Havranova cesta
Kočičí válečníci: Havranova cesta (1) - Zničený mír
Kocouři Havran a Ječmen si užívají poklidný život na farmě. I když se Havranovi občas zasteskne po lese, hluboko uvnitř ví, že se rozhodl správně, když se vzdal života válečníka Hromového klanu. Ve stodole u dvounožců je mu přece tak dobře! Ovšem jen do chvíle, než se objeví nečekaná návštěva... První část třídílné komiksové série.
 
 
Peppa v ZOO
Peppa Pig - Peppa v zoo
Peppa dneska vyrazila s celou rodinou na výlet do zoo! Co všechno při své návštěvě asi uvidí? Zjisti to společně s ní v této skvělé knížce s více než 150 obrázky k hledání.
 
 
 
Sekaninová, Štěpánka: Svět mravenců
Svět mravenců
Mravenci si budují velká mraveniště a je to pracovitý hmyz, říkáte si. Může být na nich vůbec něco zajímavého? Ptáte se Může a je! Svět mravenců totiž patří k těm vůbec nejrozmanitějším světům! Některé druhy mravenců jsou obávanými krvežíznivými bojovníky, jiní lovci hlav, další zruční střihači listů, krejčí či chovatelé mšic. Nu a jsou i tací, kteří s gustem přepadají hnízda nepřátelských mravenců a kradou všechno, co jim přijde pod ruku. Nepřipadá vám, že se mravenci někdy chovají tak trochu jako lidé? Pojďte se jim podívat na zoubek.
 
 
Zdroj:
www.databazeknih
www.megaknihy.cz
www.albatrosmedia.cz