Nové knihy 12. 4. 2024

12.04.2024 13:02
Illera Martínez, Susana: Encanto
Encanto - Čtyři pohádky
Pojďte se podívat, co dělají Madrigalovi na kouzelném místě v horách – v malebném Encantu! Ve čtyřech nových příbězích se dozvíte, jak Dolores se svým dokonalým sluchem pomohla uzdravit strádající slepici, další vás zavede do skleníku za zahradnicí Isabel, kde budete svědky kouzelné proměny, třetí pohádka vypráví o malém Antoniovi a o tom, jak zachránil celou vesnici před suchem, a konečně ve čtvrtém se představí tajemný Bruno. Ten objeví, že kromě věšteckého daru vládne ještě další úžasnou dovedností!
 
 
Csontosová, Zuzana: Madam ježibaba
Madam ježibaba
Tato ježibaba je stylová. Učí se s Jeníčkem a Mařenkou anglicky! Tento příběh o ježibabě, Jeníčkovi a Mařence je úplně jiný než ten, který znáte z pohádek Poté, co ježibaba Anastázie po návštěvě nebojácných dětí zjistí, že svět se změnil, rozhodne se, že i ona chce být modernější. Okouzlená příběhy čarodějek z Mařenčiných knížek touží vyrazit poznávat svět. Když ji děti upozorní, že bez angličtiny se v cizině těžko domluví, dohodnou se, že se spolu začnou učit anglicky. A brzy se ukáže, že je to velká zábava!
 
 
Galanti, Donna: Ostrov jednorožců
Ostrov jednorožců
Za mlžnou hradbou leží kouzelné tajemství, které čeká na své odhalení. Když Sam dorazí do městečka Foggy Harbor, považuje ho jen za nudné místo daleko od domova. A vědomí, že tu zůstane trčet celé léto s nevrlým strýčkem Mitchem, jí na náladě nijak nepřidá. Ale když objeví padací dveře vedoucí do místnosti plné podivných artefaktů, uvědomí si, že Foggy Harbor nebude tak otravný, jak se na první pohled zdálo. S pomocí nového kamaráda Sam odhalí zvláštní tajemství ukryté v mlze – Ostrov jednorožců, jehož osud je prapodivně provázaný s tím jejím.
 
 
Gašparová, Eleonóra: Ahoj, první třído
Ahoj, první třído
Kniha vyšla v roce 1961 zpod pera autorky dětské tvorby Eleonóry Gašparové a dnes přichází s upraveným textem pro současné prvňáčky, zažívající radosti i starosti z nástupu do první třídy. Je obohacena o krásné ilustrace mladé slovenské ilustrátorky.
 
 
Chapman, Linda: Čertík hledá domov
Čertík hledá domov
Dvojčata Grace a Jack zachraňují zvířata a hledají jim báječný domov! Čertík je malé, ale velmi akční štěňátko, které potřebuje spoustu procházek a her venku. Malý byt ve městě pro něj prostě není ideální místo. Když se dvojčata seznámí s Benem, který bydlí s rodiči na statku, napadne je, že právě tam by mohl být Čertík šťastný. Ben už ale psa má, starého věrného Winstona. Dokáže ve svém srdci najít místo i pro nového chlupatého kamaráda?
 
 
Gimberson, Sara: Gustík brečí
Gustík brečí
Každý má někdy špatný den Gustíkovi se dneska nic nelíbí. Ranní loučení s rodiči stálo za starou bačkoru, ve školce nic není podle jeho gusta, vyzvedli ho moc brzo a ani doma není po jeho. Tolik protivenství, tolik důvodů si poplakat Špatný den míváme čas od času všichni bez ohledu na věk a je dobré umět tu hromadu negativních pocitů zpracovat. Sara Gimbergssonová má pro nálady ubrečeného Gustíka velké pochopení a právě takové uznání pocitů v těžké chvíli je úlevné pro všechny. Pro prasátka, děti i dospěláky.
Gustíka ze splínu vytáhne pomyšlení na to, že ho někdo potřebuje. Utěší pak nejen svého mladšího brášku, ale určitě i spoustu dalších unavených, smutných, hladových a otrávených selátek.
Gustík brečí je malá knížka s velkým srdcem, kterou si zamilují děti i dospělí.
Pro děti od dvou let.
 
 
Donovici, Alex: Hopsalka
Nepotřebuješ křídla, abys mohl létat
U lesa vyrostla škola, kam začala chodit malá skřivánčí holčička bez křídel a další ptáčata a mláďata z lesa. Ze šneka Bleska se stává profesor, který žákům vykládá, proč je Země v ohrožení a krocan Ludvík vysvětluje svým zvířecím spolužákům, jak se bránit proti šikaně. Do lesa přibydou noví kamarádi jako například malé lední medvídě nebo majestátný orel.
 
 
Kozlowska, Katarzyna: Kubík a Míša vědí jak se chovat
Zvídavý Kubík se ve školce seznamuje s kodexem správného předškoláka. S medvídkem Míšou zjišťují, jak se chovat u stolu, co dělat v divadle nebo jak je to s těmi "kouzelnými slůvky", o kterých občas mluví i maminka. Společně objevují radost ze vzájemné pomoci i to, že být ochotný a vstřícný mnoho nestojí. V předškolním věku se tak naučí vše potřebné a později, až se vydají na dobrodružnou cestu do školních lavic, je už nic z pravidel slušného chování nepřekvapí!
 
 
Goscinny, René: Karavana
Karavana
Cesta přes celé Spojené státy z východu až na západ je dlouhá a nebezpečná. Lucky Luke má však dobré srdce a rozhodne se doprovodit průkopníky až do Kalifornie. Karavana může vyrazit!
 
 
Chapman Linda: Měsíční jezdci
Ohnivý kůň
Když Amara začala chodit do jezdecké školy Měsíční stáj, od prvního okamžiku ji přitahoval Uhlík, malý černý poník. Zdálo se, že dokáže číst i její nejskrytější myšlenky. Amara ale netuší, jak moc výjimečný Uhlík je. Až do chvíle, kdy se přímo před jejíma očima promění v ohnivého koně! Dokáže Amara poníkovi pomoct, aby se naučil své kouzelné schopnosti ovládat? A podaří se jí ochránit ho před nebezpečnými Nočními jezdci ze znepřátelené stáje?
 
 
Schmitz, Hanna: Objevuj, zkoumej  a obdivuj
Vysoké hory, hluboké oceány a husté lesy – to je naše Země. Dejte malým průzkumníkům možnost seznámit se s naší úžasnou planetou! V této překrásně ilustrované knize najdou informace nejen o tom, jak naše Země vypadá a kdo na ní žije, ale také se hravou formou dozvědí o ročních obdobích, sluneční soustavě nebo o tom, proč je třeba chránit přírodu a co pro to oni sami mohou udělat. Knížku ocení všichni malí rozumbradové od tří let.
 
 
Baruch-Feldman: Tohle zvládnu
Tohle zvládnu! Psychická odolnost pro děti
Opravdu zvládnu všechno? Co když se na některé věci necítím? Jak posílím svou psychickou odolnost? I ty občas čelíš stresu, máš z něčeho obavy a zdá se ti, že nedokážeš to, co si přeješ. Také se možná někdy trápíš a tvoje obavy tě blokují, jako by ti házely klacky pod nohy a nedovolovaly ti dělat vše, co chceš nebo potřebuješ.
Kniha plná her a aktivit ti pomůže získat odolnost, kterou potřebuješ pro zvládání náročných úkolů i každodenních záležitostí. Najdeš v ní křížovky, osmisměrky, hádanky a spoustu dalších zábavných úkolů, díky nimž poznáš a procvičíš své silné stránky.
 
 
Klíma, Miroslav: Aha! Takhle voní Praha
Obálka titulu Aha! Takhle voní Praha!
Co vidí dětský návštěvník, když vyrazí do Prahy na výlet? Lanovky, labutě, Šemíka, metro, paneláky, semafory, mosty, věže, divadlo nebo multikino? To všechno a taky spěch a tramvaje a modré majáčky a metronom i demonstraci. Ve třech desítkách básní autor skládá obrazy i specifické vůně a láká nás k procházce po kvetoucím Petříně i k zamyšlení, jak vnímat a obdivovat město, ve kterém žijeme.
 
 
Walliams, David: Kosmokluk
Kosmokluk
Píšou se 60. léta minulého století. Amerika a Rusko závodí o to, kdo dobude vesmír. Dvanáctiletá Ruth je sirotek a žije u své příšerné tety na odlehlé farmě. Je doslova posedlá vesmírem – hltá komiksy i filmy, v nichž svět přepadají Marťani. Každou noc starým, otlučeným dalekohledem pozoruje noční oblohu a sní o dobrodružstvích. Jednou zahlédne létající talíř, jak se řítí po nočním nebi... a havaruje v poli. Když se kosmická loď otevře a vystoupí z ní záhadný mimozemšťan, Ruth se splní všechny její sny.
Ale návštěvník z jiné planety má jedno velké tajemství, které by mohlo změnit běh dějin..
 
 
zdroj:
 www.databazeknih.cz
 www.kosmas.cz