Mrkev ho vcucla pod zem

05.04.2022 15:12
Stančík, Petr: Mrkev ho vcucla pod zem
Mrkev ho vcucla pod zem obálka knihy
Znáte knížku, která má hned tři různé konce? A za každou kapitolou hádanku, tematicky navazující na děj? Už jste někdy za správně vyluštěné hádanky sbírali body, které můžete na závěr vyměnit za jeden z konců? To vše vtáhne čtenáře do děje stejně hluboko, jako záludná mrkev hlavního hrdinu Ctibora do podzemní říše cihlového obra. Během své cesty zpátky na zem Ctibor najde nové přátele – zakrslého žesťového slona a myš z klíčové dírky – a společně zažijí spoustu napínavých příhod. Dobrodružnou interaktivní pohádku s prvky dětského hororu působivě dokreslují ilustrace respektovaného výtvarníka, fotografa Jiřího Stacha.
Hledáte knihu, která aktivně rozvíjí dětskou fantazii a umí zaujmout i malé milovníky počítačových her? Pak jste ji právě našli.
 
 
Březinová, Ivona: Šel jsem se psem
Šel jsem se psem obálka knihy
Rozvod! Děsivé slovo, které se vznáší nad sourozenci Divišem a Dášou. Ani jeden nechápe, co se s rodiči děje. Mají své děti vůbec ještě rádi? Co bude dál? Diviš už nemůže vydržet napětí, které doma panuje. Sbalí si batoh, připne Brutovi vodítko a na stole zanechá vzkaz: Šel jsem se psem.

Řada Má to háček vzniká ve spolupráci s nakladatelstvím Pasparta. Jedná se o příběhy, které pomáhají dětem zvládnout složité životní situace.
 
 
Pilátová, Markéta: Gorilí táta
Gorilí táta obálka knihy

Autor vzpomíná jaké to bylo starat se o nejslavnější českou gorilu Moju.
Jaké to je starat se o nejslavnější českou gorilu Moju? Skákat pro ni do vodního příkopu a trnout, jestli to přežije, a kromě ní mít na starosti nevypočitatelné šimpanze a stydlivého orangutana co má problémy s láskou? Marek Ždánský je známý ošetřovatel lidoopů, který zvířata nejen miluje, ale dokázal pro ně nejednou riskovat i vlastní život. V jeho příběhu vyprávěném spisovatelkou Markétou Pilátovou se můžete dozvědět spoustu věcí o gorilách, ale taky o tom, že být ošetřovatelem v zoo je jedno velké, každodenní dobrodružství. Kniha je provázena výraznými ilustracemi Daniela Michalíka

 

zdroj: www.databazeknih.cz