Martina Drijverová: To Kvůli mně!!!

02.11.2022 11:42

To kvůli mě!!!  se máma zlobí

To kvůli mně
To kvůli mně... se máma zlobí je sice čtení na jedno odpoledne, ale zato neskutečně silné a důležité. Život dvanáctiletého kluka se jednoho dne obrátil naruby a začal se potýkat se šikanou ve škole a domácím násilím. Na velmi krutý a syrový příběh nahlížíme jeho dětskýma očima, a právě o to víc popisy a chování ostatních postav na čtenáře působí. Rozhodně se nejedná o nejlehčí čtení z hlediska působení na psychiku, ale i přesto vřele doporučuji k přečtení.
 
zdroj: www.megaknihy.cz
 
Citace z přebalu knihy:
 
Možná máte ve třídě taky někoho  kdo se najednou změnil. Chová se jinak než dří, moc nemluví, vypadá smutně. Občas má špinavé oblečení. Nenosí svačiny, chce kousek té vaší. Nechodí na obědy. Zapomíná úkoly. Nemá mobil, nemá peníze na divadlo. Mívá modřiny nebo strupy. Je často nemocný. Je prostě najednou jiný než jste ho zanli.
Prosím, nenechte to být! Upozorněte někoho dospělého, komu věříte!
 
Jak nemám ráda pojem doporučená nebo dokonce povinná četba, tuto knihu bych dětem i dospělým  k přečtení doporučila. Aby ti, co mají problémy, našli východisko a ti ostatní si snad uvědomili, že nic není věčné a nic není tak, jak to vidíme jen ze svého pohledu.
                                      
                                                                                                                                                                                                                                      LN